LHA institute for social work and education

Idag har vi besökt Dalai Lama tempel som ligger ungefär 10 minuter ifrån vårt boende. Det var otroligt fint och mäktigt att se. Inne i templet skall man ta av sig skorna och total tystnad råder, det är harmoniskt och lugnt på ett alldels konstigt sätt, jag påminns ofta om hur jag kommer på mig själv med att bli stressad i en totalt harmonisktlugn, ingen stressar här, alla tar det med ro. 

Sedan besökte vi en under organisationer för tibetan Settlement Office som heter LHA institute for social work and education, som bildades 1995. Det arbetar för ett meningsfullt lärande med kulturellt inflytande där den tibetanska kulturen råder. Det arbetar med en mängd olika projekt bland annat förebyggande arbete om hiv/aids, sex och relationer,  kora som är ett äldreboende för tibetaner,  kvinnocentrum, Ton Lena barn och utbildning i slumområden, kumphen drogcenter, lär ut och förebygga om hälsa och renlighet, tandvård med mera. Det är väldigt intressant men svårt att ta in så mycket information på engelska tycker jag. Det har ett soppkök som startades 2011 för personer som står utan mat, ca 50-60 personer kommer mer dagligen för mat, detta är från måndag till fredag mellan kl 13-14 dock inte helger. Många volontärer och tibetaner hjälper till i organisationen. 

Imorgon skall vi till Ton Len och försöka prata med Office peopel som arbetar med barn och utbildning i slummen även besöka en flod.  
/s

Kommentarer:

1 Anonym:

Total tystnad. Det låter svårt ;)

Kommentera här: