Gu Chu Sum


Idag har vi besökt verksamheten Gu Chu Sum movement association of Tibet, det var ett gripande möte. Tosmo som är vår handledare här på Settlement Office visade oss vägen till Gu Chu Sum sedan försvann hon iväg igen. 

Vi kom till en byggnad som på utsidan var väldigt fin men på insidan inte samma effekt. Man fick inte ta bilder inne i det rummet som vi skall få genomgång av Vice-Presedenten Lhagyari Namgayl Dolkar, det var ett möte som jag kommer bära med mig för resten av mitt liv, deras bilder i rummet fick mig att bli så illaberörd att tårarna inte kunde hållas inne. Samtidigt är det så svårt att reflektera över någonting som är så overkligt, något som bara inte sker men ändå sker hela tiden, tortyr.  

Lhagyari berättade om en 15 årig flicka som suttit som fånge i Kina för att hon protesterade mot ett fritt tibet, hon blev misshandlad,  de hällde kallt och varmt vatten på henne, hennes hud började frät och det kineserna gjorde var att be hundarna att äta från hennes hud, när inte ens hundarna ville äta mer från huden så tvingade dem hundarna, hon har stora är på sin kropp. Kina ville veta om hon blivit sänd från His Holiness Dalai Lama,  det föraktar honom. Genom att H.H Dalai Lama representerar hopp, tro och kärlek, vilket skapar en styrka hos varje individ. Hon satt fånge i två år, nu har hon barn och lever ett vanligt liv. 

Vi undrade hur man kan leva "vanligt" efter sånna här händelser,  -de vill lämna vidare den verklighet som sker och vill få till en förändring.  

Vi har idag fått sett bilder, som jag alltid kommer bära med mig, jag har svårt att förstå att något som skett från 2008 har undangömt så ifrån median, att sanningen inte får komma till ytan. Det har varit en dag med blandade känslor idag.  

/s 

Kommentera här: